Przepisy

Aktualności

Nowość Ser kozi topiony plastry 150g

18.05.2017 12:00

Ser kozi topiony plastry 150g

  • Opakowanie jednostkowe: 150g
  • Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8
  • Trwałość: 2 miesiące

    więcej
  • Strona główna > Przepisy > Papryka nadziewana

    Papryka nadziewana

    Wykonanie:
    • 30 szt. Czas przygotow. 15 min.
    • 3 podłużne, wąskie papryki (żółta, czerwona i zielona),
    • 100 g sera feta,
    • 50 g tłustego twarogu śmietankowego,
    • 1 ząbek czosnku,
    • 2 łyżki siekanego szczypiorku,
    • sól.

    1. Papryki dokładnie umyć, osuszyć. Odciąć końce z szypułkami, usunąć gniazda
    nasienne.
    2. Czosnek obrać, rozetrzeć z sola.
    3. Przygotować masę serowa: ser feta rozgnieść widelcem i utrzeć z twarożkiem
    na jednolita masę. Dodać roztarty czosnek, dokładnie wymieszać, doprawić solą do smaku.
    4. Przygotowana masa nadziewać papryki i wstawić do lodówki przynajmniej na 1
    godz.
    5. Przed podaniem pokroić papryki na plasterki grubości 1/2 cm. Koniec papryki
    odrzucić.
    wsteczdo góry

    Nie masz zainstalowanej właściwej wersji flasha. Należy dokonać aktualizacji na stronach firmy macromedia.com