Przepisy

Aktualności

Informacja o wyniku postępowania ofertowego ogłoszonego w dniu 30.05.2018 r.

14.06.2018 21:30

więcej
Strona główna > Przepisy > Koperkowa sałatka z sera i jogurtem

Koperkowa sałatka z sera i jogurtem

Składniki:

  • pęczek koperku
  • ok. 1 kg ziemniaków
  • 6 jajek
  • 2 zielone cebulki (ze szczypiorkiem)
  • 1 cebula
  • 15 dag żółtego sera
  • 30 dag ogórków kiszonych
  • 5 ząbków czosnku
  • jogurt naturalny
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób:

Koperek opłukać, osączyć z wody i drobno pokroić. Ziemniaki ugotować z mundurkach, ostudzić i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i razem z zieloną cebulką, cebulą, żółtym serem i ogórkami kiszonymi pokroić w kostkę. Czosnek pokroić w drobną kostkę, posolić i rozgnieść widelcem, aż czosnek puści sok.
Wszystkie składniki razem połączyć, dodać jogurt naturalny i majonez. Przyprawić do smaku i wymieszać.
Podawać z pieczywem lub z wędliną.
Składniki wystarczą na ok. 10 porcji.
wsteczdo góry

Nie masz zainstalowanej właściwej wersji flasha. Należy dokonać aktualizacji na stronach firmy macromedia.com