Przepisy

Aktualności

Nowość Ser kozi topiony plastry 150g

18.05.2017 12:00

Ser kozi topiony plastry 150g

  • Opakowanie jednostkowe: 150g
  • Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8
  • Trwałość: 2 miesiące

    więcej
  • Strona główna > Przepisy > Koperkowa sałatka z sera i jogurtem

    Koperkowa sałatka z sera i jogurtem

    Składniki:

    • pęczek koperku
    • ok. 1 kg ziemniaków
    • 6 jajek
    • 2 zielone cebulki (ze szczypiorkiem)
    • 1 cebula
    • 15 dag żółtego sera
    • 30 dag ogórków kiszonych
    • 5 ząbków czosnku
    • jogurt naturalny
    • majonez
    • sól
    • pieprz

    Sposób:

    Koperek opłukać, osączyć z wody i drobno pokroić. Ziemniaki ugotować z mundurkach, ostudzić i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i razem z zieloną cebulką, cebulą, żółtym serem i ogórkami kiszonymi pokroić w kostkę. Czosnek pokroić w drobną kostkę, posolić i rozgnieść widelcem, aż czosnek puści sok.
    Wszystkie składniki razem połączyć, dodać jogurt naturalny i majonez. Przyprawić do smaku i wymieszać.
    Podawać z pieczywem lub z wędliną.
    Składniki wystarczą na ok. 10 porcji.
    wsteczdo góry

    Nie masz zainstalowanej właściwej wersji flasha. Należy dokonać aktualizacji na stronach firmy macromedia.com