Przepisy

Aktualności

Nowość Ser kozi topiony plastry 150g

18.05.2017 12:00

Ser kozi topiony plastry 150g

  • Opakowanie jednostkowe: 150g
  • Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8
  • Trwałość: 2 miesiące

    więcej
  • Strona główna > Przepisy > Zapiekane naleśniki z serem i pieczarkami

    Zapiekane naleśniki z serem i pieczarkami

    Składniki:

    Ciasto naleśnikowe:
    • 1 szklanki mąki
    • 1 szklanka mleka
    • 1 szklanka wody
    • 1 jajko
    • sól
    Nadzienie:
    • 70 dag pieczarek
    • 30 dag cebuli
    • 20 dag żółtego sera
    • sól
    • pieprz
    Ponadto:
    • ketchup

    Sposób:

    Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, wodę i wbić jajko. Dodać odrobinę soli i zmiksować na jednolitą masę.
    Na rozgrzaną dużą patelnię wlać odrobinę oleju, a następnie trochę ciasta naleśnikowego. Upiec naleśniki. Z ciasta powinno wyjść 6 – 7 dużych naleśników.
    Pieczarki pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię i smażyć, następnie do pieczarek dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku.
    Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Na upieczone naleśniki wyłożyć część farszu, posypać startym serem i zawinąć w rulony. Następnie poukładać je na patelni i ponownie posypać starym serem. Zapiekać pod przykryciem kilka minut, aż ser się roztopi.
    Podawać na ciepło polane ketchupem.
    Składniki wystarczą na 2 porcje.
    Smacznego.
    wsteczdo góry

    Nie masz zainstalowanej właściwej wersji flasha. Należy dokonać aktualizacji na stronach firmy macromedia.com