Przepisy

Aktualności

Informacja o wyniku postępowania ofertowego ogłoszonego w dniu 30.05.2018 r.

14.06.2018 21:30

więcej
Strona główna > Przepisy > Zapiekane naleśniki z serem i pieczarkami

Zapiekane naleśniki z serem i pieczarkami

Składniki:

Ciasto naleśnikowe:
  • 1 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 1 jajko
  • sól
Nadzienie:
  • 70 dag pieczarek
  • 30 dag cebuli
  • 20 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
Ponadto:
  • ketchup

Sposób:

Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, wodę i wbić jajko. Dodać odrobinę soli i zmiksować na jednolitą masę.
Na rozgrzaną dużą patelnię wlać odrobinę oleju, a następnie trochę ciasta naleśnikowego. Upiec naleśniki. Z ciasta powinno wyjść 6 – 7 dużych naleśników.
Pieczarki pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię i smażyć, następnie do pieczarek dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku.
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na upieczone naleśniki wyłożyć część farszu, posypać startym serem i zawinąć w rulony. Następnie poukładać je na patelni i ponownie posypać starym serem. Zapiekać pod przykryciem kilka minut, aż ser się roztopi.
Podawać na ciepło polane ketchupem.
Składniki wystarczą na 2 porcje.
Smacznego.
wsteczdo góry

Nie masz zainstalowanej właściwej wersji flasha. Należy dokonać aktualizacji na stronach firmy macromedia.com