Przepisy

Aktualności

Nowość Ser kozi topiony plastry 150g

18.05.2017 12:00

Ser kozi topiony plastry 150g

  • Opakowanie jednostkowe: 150g
  • Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8
  • Trwałość: 2 miesiące

    więcej
  • Strona główna > Przepisy > Zupa czosnkowa z fetą

    Zupa czosnkowa z fetą

    Składniki:

    • czosnek - 2 główki
    • jajka - 2 szt
    • jogurt naturalny - 250 ml
    • liść laurowy - 2 szt
    • mąka - 1 łyżka
    • pieprz czarny - 10 ziarenek
    • rzeżucha - 5 łyżek
    • ser feta - 1 szt
    • świeży tymianek - 1 łyżka

    Sposób:

    Do garnka należy nalać 1,5 l wody; wrzucić: czosnek, pieprz, liście laurowe, posolić i gotować ok. 30 min. Następnie wywar przecedzić przez sito do drugiego garnka (czosnek wydusić łyżką). Do wywaru wkruszyć ser Feta. Następnie należy wymieszać jogurt z mąką tak aby miały one konsystencję gładkiej masy. Potem wlać do niego 2 łyżki gorącej zupy, dokładnie wymieszać, ponownie wlać odrobinę zupy i wymieszać, a następnie bardzo wolno, ciągle mieszając dodawać jogurt do gorącej zupy. Zostawić na małym ogniu na ok. 10 min. W tym czasie należy mocno ubić jajka. Zestawić garnek z ognia i ostrożnie połączyć jajka z zupą. Gotową zupę doprawić do smaku i posypać zieleniną. Rozlać do miseczek. Podawać ze świeżym pieczywem.
    wsteczdo góry

    Nie masz zainstalowanej właściwej wersji flasha. Należy dokonać aktualizacji na stronach firmy macromedia.com