Przepisy

Aktualności

Nowość Ser kozi topiony plastry 150g

18.05.2017 12:00

Ser kozi topiony plastry 150g

  • Opakowanie jednostkowe: 150g
  • Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8
  • Trwałość: 2 miesiące

    więcej
  • Strona główna > Przepisy > Greckie pulpeciki z serem feta

    Greckie pulpeciki z serem feta

    Składniki:

    • 1 kg ziemniaków
    • 200 g sera feta
    • 6 dymek
    • pęczek posiekanego koperku
    • 2 jajka
    • sok z 1 cytryny
    • czarny pieprz
    • około 3-4 łyżek mąki
    • 5-6 łyżek oliwy

    Sposób:

    Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Gdy będą miękkie, odcedzamy, obieramy ze skórki i zgniatamy. Mieszamy z fetą, dodajemy drobniutko posiekaną dymkę, koperek, jajko i sok z cytryny, doprawiamy pieprzem. Jeszcze raz starannie mieszamy. Masę wstawiamy na około godziny do lodówki.
    Po wyjęciu formujemy nieduże kulki, każdą z nich lekko płaszczymy i oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Pulpety smażymy z obu stron, aż nabiorą złotego koloru. Papierowym ręcznikiem zdejmujemy nadmiar tłuszczu i podajemy na stół.
    wsteczdo góry

    Nie masz zainstalowanej właściwej wersji flasha. Należy dokonać aktualizacji na stronach firmy macromedia.com