Przepisy

Aktualności

Informacja o wyniku postępowania ofertowego ogłoszonego w dniu 30.05.2018 r.

14.06.2018 21:30

więcej
Strona główna > Przepisy > Sałatka z koziego sera i tuńczyka

Sałatka z koziego sera i tuńczyka

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 20 dag żółtego sera
  • 2 marchewki (16 dag)
  • 2 czerwone cebule (20 dag)
  • 5 jajek
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób:

Żółty ser zetrze na tarce o dużych oczkach. Tuńczyki osączyć z zalewy. Marchewki ugotować, ostudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czerwoną cebulę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, oddzielić białka od żółtek, i osobno zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Układać w miseczce w następującej kolejności: żółty ser, puszka tuńczyka, marchewka, posolić, cebulka, puszka tuńczyka, starte białka jajek, warstwa majonezu, posolić i popieprzyć, a na górę starte żółtka.
Schłodzić w lodówce.
Składniki wystarczą na ok. 10 porcji.
wsteczdo góry

Nie masz zainstalowanej właściwej wersji flasha. Należy dokonać aktualizacji na stronach firmy macromedia.com