Mleko kozie bez laktozy jest pierwszym produkowanym w Polsce.
Pochodzi od kwalifikowanych dostawców mleka koziego. Kozy karmione są paszami wolnymi od GMO. Poddane jest procesowi wysokiej pasteryzacji co zapewnia, że produkt zamknięty w aseptycznym opakowaniu jest pozbawiony mikroorganizmów
- Różnice we wzajemnych proporcjach białek kazeinowych sprawia, że mleko kozie może być spożywane przez osoby z reakcjami alergicznymi .
- Mleko kozie zbliżone jest składem do mleka matki.
- Mleko kozie jest posiada wysoką zawartość białka
- Mleko kozie jest źródłem Wapnia. Zawiera 1 380 mg co stanowi 172,5% referencyjnej wartości dziennego zalecanego spożycia.
- Mleko kozie zawiera niewielkie rozmiary micelli kazeinowych dzięki czemu jest lekkostrawne
- Mleko kozie ujawnia silne właściwości antyoksydacyjne. Do najważniejszych antyoksydantów zaliczamy wspomniany wcześniej selen, witaminy (A, C, E),